CONAN ve RED SONYA

Conan ve Red Sonya



Türkiyede çizgi roman okuyanların hepsi en azından bir Conan macerası okumuştur. Daha önce western tarzı çizgiromanların hakimiyeti altında olan Türk çizgiroman piyasası Alfa'nın conanları yayınlamasıyla bu türü de sevebileceğini gösterdi.
Conanları farklı kılan herşeyden önce çizimlerindeki olağanüstülüktü. Anlatımı da alışılageldik çizgiromanlara göre farklı ve sanki daha özenli gibiydi. Gerçi sonradan Alfa çevirilerinin çok kötü olduğuna dair yaygın bir kabulün olduğunu da inkar etmeyeceğim. Ama en azından " Şunu bilin ki prensim ..." diye başlayan giriş bile diğerlerinde olmayan bir girizgahtı. Bu da okuyucuyu etkilemiş olabilir.
Conan'ın orjinal yayıncısı Marvel Conan tutunca her kahramanın bir de kadın olanını yapma alışkanlığından mıdır nedir, hemen hazır REH'in kadın bir kahramanı da varken onu da çizgiromanlaştırdı. Red Sonya. Red Sonya'da özellikle Frank Thorne'un çizimleri ile çok farklı bir çizgi tarzı ile hemen fark edildi.
Marvel Conan'ı bıraktıktan sonra lisasnsı elinde bulunduran REH vakfı bunu Dakhorse bıraktı, sonra da Dynamit çeşitli yayınlar yaptı. Aslında bu arada bir çok Conan ve Red Sonya serisi ortaya çıktı. Hiç biri de eski tadı vermiyor olsa da bazılarının gayet iyi olduklarını da kabul etmek gerekir.
Bugün burda size dört sayılık Conan ve Red Sonya hikayesini birden paylaşacağım, yukarıda bahsettiğim yeni seriler içinde bence kabul edilebilir bir kalitede bir yayın olmuş. Çizimleri çok göz tırmalamıyor. Keyfini çıkarın.
Reklamlara da tıklamanızdan çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Link:
Conan ve Red Sonya 1/4
Conan ve Red Sonya 2/4
Conan ve Red Sonya 3/4
Conan ve Red Sonya 4/4

Yorumlar

  1. Ellerinize gözlerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Süper çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar