John Carter Mars İstilacıları

Tarzan'ın karakterinin yazarından  bir çizgiroman uyarlaması daha. Mars Prensesi Dejah Thoris'in maceralarını daha önce bu blogda okumuştunuz. Bu da John Carter'da Dejah Thoris'in kocası. Sinemaya da uyarlanmış olan John Carter karakteri sanırım çizgiroman halinde ve Türkçe ilk kez karşınızda .

John Carter bir şekilde Mars'a ulaşıyor ve burada gücünden dolayı süper bir insan haline geliyor. Helium Şehrini başkent edinmiş Mars'ın kızıl adamlarının savaş lordu oluyor. Diğer bir deyişle Jeddakların Jeddakı oluyor. Bu kitapta Mars savaşçı bir ırk olan uzaylı Kahorlar'ın  işgaline uğrar ve başkent Helium düşer. Esas oğlanımız John Carter ise çölde bir grup istilacı ile savaş halindedir.

Çizgilerine gelirsek son zamanlarda okuduğum en güzel çizgi ve renklendirmelere sahip çizgiroman dersem abartmış olmam. İlk beş sayının çizeri bir harika. Çizim, perspektif seçimi ve renkler harikulade. Son sayı aynı başarıda olmasa da çizgiromanın genel başarısında sırıtmıyor. Hele  John Carter'ın eski düşmanı ile olan sahneleri özellikle beğendim.

Tamamı renkli, büyük boy  ve 170 sayfa olan çizgiromanın tamamını basılı ve kitap okumak için shopier kullanarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar